lördag 16 oktober 2010

Inte precis någon höjdar-lördag

Den 16 oktober. Vi sov ganska länge allihopa, till närmare halv nio. Åt en långfrukost och barnen kollade på tv. Jag och Richard läste tidningen och diskuterade vad som stod i den. Det är sällan vi hinner det på morgnarna. Kommenterade hur Danmark ska "göra sig av med sina getton" och konstaterade att det skulle aldrig fungera i Sverige (för vi får inte ens säga att vi har getton). Pratade lite om Bodströms idé om att vara föräldraledig på heltid till en 7-åring i skolan samtidigt som han tänkt sig att skriva en bok OCH ha kvar sin riksdagsplats (nu blev det ju inte så...). Sen lite pyssel med tvätt och vardagsbestyr. Barnen ute på gården med kompisar. Storhandling i Sickla och 2 timmar på Andy´s lekland. Hem igen och så middag (kyckling och ris)och lördagsgodis på det. Salta, sura, söta och choklad. Bolibompa. Richard på Försvarshögskolan för att informera om vårt år i Paris. Jag och barnen i soffan. Allt i ett ganska jämnt "tråk-tempo". Inte precis så det var en bortkastad helgdag men inte har det varit någon höjdardag heller.

1 kommentar:

  1. Frågan är var alla dessa människor ska bo när de river dessa bostadsområden. Varför kan de inte flytta några rikisar från sina ghetton till de här ghettona så blir det ju lite uppblandat?
    I Sverige har vi byggt in en problematik med en del av våra förortsområden men det hjälper nog inte att man river, snarare att man gör möjligt för människor att välja andra ställen att bo på eller - när det gäller nya svenskar - tvinga ALLA kommuner att ta emot flyktingar.
    Annika

    SvaraRadera