tisdag 7 september 2010

Det luktar inte vi

Vi har haft tur när vi hyrt ut vår lägenhet och stuga. Vi har hittat skötsamma och ordentliga hyresgäster som tagit hand om våra saker, något som såklart är viktigt när man som vi lämnat "nästan allt" till uthyrning - möbler, gardiner, porslin, handdukar, ALLT!. Och när vi kommit hem så har det allt i princip varit precis likadant som när vi lämnat det men med ett stort undantag. Det luktar annorlunda. Det luktar inte vi. Det luktar någon annans hem. De som bott här har inte lagat samma mat som vi, de har inte använt samma parfym, tvättmedel, de har inte varit i samma ålder, de har rökt (INTE INOMHUS GUD FÖRBJUDE men ändå) - de är inte vi. Det här tycker jag är jobbigt. Varje gång vi kommer hem så slår lukten emot mig. Någon annan bor här.

För länge sedan läste jag något husmorstips om att ställa ut fat med ättika för att det ska "dra åt sig" oönskad lukt? Kan det verkligen stämma? Funkar det? Eller kan det räcka med en ORDENTLIG storstädning inklusive gardintvätt för att får bort "de där andra" som fortfarande bor kvar när? Har någon nåt tips så emottages det tacksamt.

2 kommentarer:

  1. Hej hej Lotta,

    Kul att läsa din blogg och att ni kommit igång med ert liv i Stockholm!
    Har inte orkat med min blogg sedan semestern, Carl-Johan åkte på långresa direkt så jag får skylla på det.

    Ättika funkar iallefall utmärkt mot kräkluktande bilbälten (efter de milen vi gjorde fram och tillbaks Sverige-Paris).

    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Koka eller bryn kål så får du se.Om du ställer ett fat med ättika bredvid så luktar det inte.Samma sak med rökning. Vi har provat,Farmor.

    SvaraRadera