fredag 4 februari 2011

Jag läser några andra bloggar...

...och märker av en "trend" och det är att man idag låter bebisar (småttingar under 1 år) titta på film. Aktivt. Det är alltså filmer som är gjorda för att underhålla de allra, allra minsta. Jag fattar inte riktigt det. När jag fick barn så sa man att man INTE skulle låta små barn titta på tv, film etc. För mycket intryck. Har det ändrats idag? Är det ok för en 6-månadersbaby att kolla på film idag? Nån som vet?

2 kommentarer:

  1. Enligt doktor lagercrantz är det inte ok innan typ 3 år och kanske ännu senare, det är något som händer i hjärnan, läste en artikel om detta i vi föräldrar tror jag, det var han och en annan "expert" som stod på var sin sida i denna debatt. H började titta på videofilm när hon ar 2,5 år, innan dess ingenting. men nu tittar hon å andra sidan på rätt avancerade grejer. Oc hursäkta, men varför ska en sex månaders unge titta på film????????? eller ens en ettåring förresten.
    A.

    SvaraRadera
  2. Galet, eller hur? Dr Lagercrantz föreläste förresten om inlärning på senaste föräldramötet på FS. Ni "måste" få in H där så vi blir klassföräldrar!!!/Lotta

    SvaraRadera