torsdag 23 december 2010

Jullunk


I dagens DN deklarerar Fredrik Reinfeldt att kvinnor måste arbeta mera. Jag tänker inte göra någon utläggning om det här mer än att det blev en het diskussion om det vid vårt frukostbord i morse. Jag vill dock att ni ställer er frågan vem det är i hushållet i er familj som sett till att skinkan, laxen med mera står bordet i morgon. Vem det är som satt upp julgardiner och pynt i fönstrena? Vem det är som sett till att det är planerat med sängplatser för alla resande? Vem som handlat de julklappar som måste köpas?
Vi har haft en skön dag hemma idag, jag har inte varit utanför dörren på hela dagen. Hemmet är färdigpyntat och julmat och klappar på plats. Ikväll blir det uppesittarkväll med glögg och "julgotter". Till middag äter vi palt. För att grunda litet.

4 kommentarer:

  1. God Jul allihopa! och Gott Nytt år! OCh det är väl inte precis en nyhet att kvinnor måste jobba mer, gärna med lika lön för likvärdigt arbete och efter det mindre obetalt hemarbete.
    Annika

    SvaraRadera
  2. Ja, Annika. Vi kan väl säga som så att det var där vi hamnade. Men hur hamnade vi ändå HÄR där vi är idag - i ojämlikhet?

    SvaraRadera
  3. Håller med, hur mycket kan man begära av en människa, hur mycket ska man orka? Är det en slump att flest kvinnor har magkatarr och magsår???? Ex HW

    SvaraRadera
  4. Oj, jag kan skriva kilometer om det här - håller just på med några artiklar om det - men konstaterar enkelt att även män kan gå ner i arbetstid och jobba lite obetalt hemma. De har samma rätt till det som kvinnor.
    Men nu ska vi ha julefrid:-)
    Annika

    SvaraRadera